• الأربعاء، 2 يناير 2013

      كفتة ولكن باللحم المشوي روعة

      طبعا الكفتة من الاكلات اللذيذة جدا واللي لازم كل سيدة او كل ربة منزل تجيد عملها بكل الاشكال والالوان لانها محببة جدا لدي شريحة من الناس واليوم سنتحدث عن "كفتة اللحم المشوي" واو ما اروعها 

      المقادير:
      ½ كيلو لحمة مفرومة
      3 : 4 ملاعق لبن
      كيس بقسماط
      ملح وفلفل
      2 بصلة مفرومة



      طريقة التحضير:
      1- ضعي البصل على اللحمة في وعاء كبير واخلطيهم مع بعض كويس، وضيفي الملح والفلفل.

      2- هاتي البقسماط وحطيه في طبق وحطي عليه اللبن، وممكن تزوّدي أو تقللي كمية اللبن، المهم إنك تحصلي في الآخر على عجينة متماسكة.

      3- ضعي الخليط ده على الكفتة، واخلطيهم مع بعض وسيبيهم نص ساعة.

      4- صبّعي الكفتة، ورصّيها في صينية وغطّيها كويس، وحطّيها على نار هادية على البوتجاز من فوق.

      5- لما تلاقي الكفتة لونها بدأ يتغيّر ونزّلت الميه بتاعتها، وبدأت تستوي اطفي عليها، ودخّلي الصينية الفرن، وولعي الشواية، وسيبيها لحد ما تتحمر..
      وبالهنا والشفا 

      طبعا اكلة لذيذة انا منتظر تعليقاتكم عليها 

      وانتظرونا في الاكلة القادمة